وبلاگ

بهترین همبرگر تهران

شاید به‌سختی بتوان ادعا کرد کسی تابه‌حال، حتی برای یک بار هم همبرگر را امتحان نکرده باشد. بیشتر افراد پس از یک بار خوردن همبرگر، طعم این فست‌فود خوشمزه را می‌پسندند. اگر هم خوش‌شانس باشید و برای اولین بار برگر خوب و باکیفیتی را نوش‌جان کرده باشید، این غذا برای همیشه، در فهرست غذاهای دلخواه‌تان ذخیره خواهد شد. اگر دوستدار چشیدن طعم‌ها و مزه‌های جدید باشید، شاید درباره بهترین برگر یا بهترین همبرگر ایران نیز کنجکاو شوید. برای آشنایی بیشتر با همبرگر در ادامه مطلب همراه ما باشید.

امروزه همبرگر از محبوب‌ترین غذاهای بین‌المللی به شمار می‌آید که تنوع بالای آن به‌خوبی پاسخ‌گوی همه سلیقه‌ها و ذائقه‌هاست. اما تاریخچه همبرگر از کجا آغاز می‌شود؟ درباره اصل و منشاء همبرگر روایت‌های زیادی وجود دارد، داستان‌هایی که از شرق تا غرب جهان را شامل می‌شود. شیوه پخت همبرگر یا برگر تقریبا در همه جای جهان از الگوی یکسانی پیروی‌ می‌کند: گوشت چرخ‌کرده سرخ یا کباب شده در نان گرد میان‌بریده با چند حلقه پیاز و گوجه‌فرنگی، تقریبا پایه مشترک این ساندویچ در همه فرهنگ‌های غذایی است.

خاستگاه همبرگر را هامبورگ، دومین شهر بزرگ آلمان، می‌دانند که علاوه بر تشابه واژگانی و تداعی نام این شهر، همبرگر برگرفته از غذایی به نام استیک هامبورگ است که نه مانند همبرگر امروزی، بلکه در ظرف سرو می‌شد و بعدها رفته‌رفته در میان نان قرار گرفت. جالب آنکه آلمانی‌ها این غذا را بولت یا فریکادل می‌گفتند و اصطلاح برگر، بیف‌برگر یا همبرگر، در این کشور رایج نبود.

بنا به نظر برخی از صاحب‌نظران، این شیوه پخت گوشت یعنی پخت گوشت بسیار ریزشده یا چرخ‌کرده، سنت مرسوم مردم و نظامیان مغول بوده که در حدود قرن سیزدهم میلادی به روسیه راه یافت و در آن کشور به استیک تاتار مشهور شد. سپس، در قرن‌های بعدی، روش اولیه پخت همبرگر راه خود را از روسیه به سوی آلمان در پیش گرفت و در این سرزمین با کمی تغییر در طعم و مزه و ترکیب با سوسیس، تبدیل به غذای محبوب مردم آلمان شد.

در حدود قرن هجدهم میلادی، همبرگر، که هنوز این نام را نیافته بود، همراه مسافران کشتی‌ها راهی آمریکا شد. این غذا سالیان بسیاری، غذای دریانوردان و مسافرانی بود که مدت‌های زیادی در سفرهای دریایی به سر می‌بردند. مهاجرت مردم اروپا از جمله آلمانی‌ها نیز در راه‌ یافتن همبرگر به قاره تازه‌کشف‌شده آمریکا بی‌تأثیر نبود.

با رسیدن همبرگر به آمریکا، داستان شکل دیگری به خود گرفت و خیلی زود، برگر تبدیل به غذای محبوب مردم شد؛ به‌گونه‌ای که در آغاز قرن بیستم در نمایشگاه جهانی سنت‌ لوئیز ارائه شد و پس از آن نیز نخستین فروشگاه‌های زنجیره‌ای همبرگر در آمریکا آغاز به کار کردند.

همبرگر در ایران

شاید بتوان آغاز به کار نخستین ساندویچ‌فروشی‌ها در ایران را از اوایل دهه 1330 دانست و تا آغاز دهه 1350 تعداد آنها به بیشتر از ده‌‌ها می‌رسید. اما رواج همبرگر در ساندویچ‌فروشی‌های ایران به اوایل دهه 1340 باز می‌گردد. بر اساس منابع، نخستین همبرگر فروشی تهران در بلوار ناهید، خیابان جردن یا آفریقای فعلی، قرار داشته است. همبرگرهای این ساندویچ‌فروشی، به‌سرعت در میان تهرانی‌ها محبوب شد. پس از آن بود که همبرگرفروشی‌های بسیاری در تهران و سراسر ایران کار تخصصی خود را در تهیه همبرگر آغاز کردند.

انواع همبرگر

همان‌طور که گفتیم الگوی پخت مشترک تمام همبرگر‌ها، یک لایه گوشت سرخ شده یا گریل شده است که در نان گرد برش خورده قرار می‌گیرد. به شیوه کلاسیک، پخت همبرگر همیشه با گوشت گاو یا گوساله بوده است، اما گاهی برای طعم بهتر و کمی چربی بیشتر، مقداری گوشت گوسفند نیز به مایه‌ گوشت همبرگر اضافه می‌کنند. مخلفات همبرگر، از گذشته تا به امروز، شامل پنیر، حلقه‌های پیاز و گوجه‌فرنگی بوده است، اما کاهو، خیارشور، انواع سس کچاپ، خردل، مایونز و مانند آن نیز در کنار برگر قرار می‌گیرد. همچنین، سرو همبرگر همیشه همراه سیب‌زمینی سرخ کرده یا چیپس بوده که به جزئی جدایی‌ناپذیر از همبرگر تبدیل شده است.

چیزبرگر

از همان آغاز ظهور همبرگر، با افزودن ورقه‌ای از پنیر روی گوشت و سرخ یا کباب کردن آن، چیزبرگری خوشمزه حاصل می‌شود که طرفداران زیادی دارد.

چیکن برگر

از انواع محبوب برگر در سراسر جهان است که در آن گوشت سینه مرغ را جایگزین گوشت گاو یا گوساله کرده و پس از طعم‌دار کردن مرغ و افزودن ادویه‌ها و پنیر، همبرگر را آماده می‌کنند.

همبرگر گیاهی

با گسترش همبرگر در همه کشورها و افزایش تنوع آن، توجه گیاه‌خواران نیز به این غذا جلب شد و با استفاده از ترکیبات گیاهی همچون بافتار پروتئین گیاهی (سویا)، توفو (پنیر سویا)، گلوتن گندم، لوبیا و غلات دیگر که همه در ترکیب با سایر مواد تشکیل‌دهنده همبرگر، ظاهری مشابه گوشت پیدا می‌کنند، همبرگرهای گیاهی نیز رونق یافتند.

روز جهانی همبرگر

محبوبیت این فست‌فود تا آنجا رسید که  نظر دوستداران همبرگر برای اختصاص دادن روزی از سال به برگر را جلب کرد. هر ساله در 28 می، عاشقان همبرگر با خوردن همبرگر در کنار یکدیگر، یا پخت همبرگر خانگی در منزل، این تعطیلی غیررسمی را جشن می‌گیرند. تاریخچه  نام‌گذاری این روز، به اوایل قرن بیستم و آغاز محبوبیت همبرگر در آمریکا باز می‌گردد، ابتکار این جشن و نام‌گذاری را به شخصی به نام هاید نسبت می‌دهند.

بهترین همبرگرها

امروزه با توجه به اهمیت یافتن تغذیه سالم و تغییر در سبک زندگی افراد، نگرش‌ به غذا در میان مردم تغییر کرده است و به‌ویژه درباره فست‌فودها، حساسیت بیشتری نسبت به گذشته وجود دارد. ماهیت تهیه غذاهای فست فودی که در مدت زمان کوتاه و بیشتر با شیوه پخت سرخ کردن تهیه می‌شوند، و تاثیر سوء انواع روغن‌های خوراکی بر سلامت قلب و عروق، اهمیت کیفیت و تازگی مواد ترکیبی، همه در بالا بردن دقت افراد برای انتخاب فست فودها تاثیر گذاشته ‌است. با توجه به محبوبیت بسیار همبرگر در میان سایر غذاهای فست‌فودی، رقابت در میان همبرگرفروشان شدیدتر است. یکی از رستوران‌هایی که کار خود را در تهران با تمرکز بر همبرگر آغاز کرده‌‌، کافه رستوران اینجابرگر است که با حساسیت بسیار، سعی در ارائه سالم‌ترین و واقعی‌ترین همبرگر با کیفیت و تهیه‌شده از بهترین مواد با روش پخت عالی دارد. اگر از تجربه طعم همبرگرها لذت می‌برید، «برگر فقط اینجا» را به یاد داشته باشید تا به‌راحتی اینجابرگر را پیدا کنید.

سخن پایانی

امروزه رستوران‌های زیادی در تهران و سراسر ایران همبرگر باکیفیت و ممتازی به مشتریان خود عرضه می‌کنند که انتخاب بهترین همبرگر ایران یا بهترین همبرگر تهران را دشوار می‌سازد. این‌بار، طعم همبرگر را با اینجابرگر تجربه و تفاوت‌ در کیفیت را احساس کنید. مسیر دسترسی راحت، فضای شاد و ساده و صمیمی، منوی متنوع  و در نهایت طعمی که از این رستوران برایتان به جا می‌ماند، خود یادآور معنای کیفیت خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *